LIHAN SUORAMYYNTIÄ EI TÄLLÄ HETKELLÄ TEHDÄ, TULEVASTA EI TIETOA

Ohra-ahon hereford – fileet
Sisäfileet ja entrecotet myydään kokonaisina.
Sisäfileen hinta on 35 € / kg. Yhden sisäfileen paino vaihtelee
noin 1,5-2,3 kilon välillä eläimestä riippuen.
Entrecoten hinta on 20 € / kg. Yhden entrecoten paino vaihtelee
noin 1 – 2 kilon välillä eläimestä riippuen.

Ohra-ahon hereford -lihasatsit
Satsin paino on noin 10 kg ja se sisältää
- 6 kg jauhelihaa
- n. 1 kg sisä- tai paahtopaistia
- n. 2,4 kg muuta kokolihaa
- 500 g – 700 g herkuttelupala ulkofilettä

Satsien hinta
Hinta on kilohinta (sisältää alv 14 %). Satsin lopullinen hinta
määräytyy satsin tarkan painon mukaan. 1 satsin tilaus maksaa 13,60 € / kg

Paljousalennushinnat
Annamme paljousalennusta, kun saman tilaajan kautta menee
kerralla useampi satsi. Tällöin laskut lähetetään samaan
osoitteeseen. (Joko sähköpostina tai kirjepostina)
2-3 satsia 13,30 € / kg, 4 satsia tai enemmän 13,00 € / kg

Saatavana on myös sisäelimiä ja luita.

Tilaaminen ja toimitus
Tilaukset osoitteeseen ohraahontila@gmail.com, voit myös soittaa numeroon 0400 606 005.
Ilmoita tilauksessa sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja laskutusosoitteesi.
Laskutusosoite voi olla sähköpostiosoite tai kirjepostiosoite. Maksut hoidetaan lihan toimituspäivän
jälkeen laskuilla. Silloin jakelutilanne saadaan sujuvaksi.

Vastaamme kaikkiin sähköpostitilauksiin.(Joskus vastaaminen voi viipyä muutaman päivän, koska teemme tätä myyntityötä varsinaisen maataloustyön ja lapsiperheen arjen ohessa.
Jos tarvitset nopeaa vastausta, voit soittaa puhelimella.

Varaukset laitetaan ylös ja teurastus järjestetään, kun tilauksia on 2 kokonaisen eläimen verran.
Lihat jaetaan vihreästä Toyota Hiace –merkkisestä pakettiautosta (kyljissä punaiset raidat) kylmälaatikoista. Jakelupäivän aikataulu voi olla esimerkiksi seuraavanlainen: Saarijärveltä Uuraisten torille klo 16:ksi
klo 16.45 Tikkakoski ( S-marketin parkkialue),klo 18.00 Jyväskylän satama

Liha on useimmiten hereford –rotuisesta eläimestä, mutta karjassamme on myös muutamia
aberdeen angus –rotuisia eläimiä, sekä näiden kahden rodun risteytyksiä. Näiden molempien
pihvirotujen liha on erinomaista ja hyvin samankaltaista. Jos haluat varmistua ostamasi lihan rodusta,
voit kysyä asiaa tilauksen tai toimituksen yhteydessä.

Herefordlihan laatu

Herefordin liha on tunnettu mureudestaan ja hyvästä marmoroitumisesta.
Marmoroituminen tarkoittaa lihaksen sisään marmorimaisesti kehittyvää rasvaa,
joka tekee lihasta maukkaan ja murean. Herefordliha saa aina huippupisteet maailmalla
tehdyissä lihatesteissä. Hereford pihviliha on valittu maailman parhaaksi
pihvilihaksi saksalaisen naudanlihaan erikoistuneen BEEF! -lehden testissä. Liha
maistettiin mureammaksi ja mehukkaammaksi, kuin kuuluisan kobehärän liha, joka
maksaa 150 € / kg.

Nurmirehuvaltainen ruokinta tekee myös lihasta terveellisempää kuin tavanomaisella
voimakkaalla viljaruokinnalla tuotettu liha. Niinsanottu niittyliha sisältää enemmän
omega 3 rasvahappoja.
Asiakkaitamme on kiinnostanut lihan rasvahappokoostumus ja teetimme syksyllä
2011 teuraasta tutkimuksen Hämeenlinnassa lihatalouden tutkimuslaitoksella.
"Lausunto: Näytteen omega-6 rasvahappojen ja omega-3 rasvahappojen suhdetta (1,7)
voidaan pitää hyvänä sillä suositeltava näiden rasvahappojen suhde on alle 4.
Myös monityydyttymättömiä rasvahappoja on näytteessä enemmän kuin
naudanlihassa yleensä. Monityydyttymättömien ja tyydyttyneiden rasvahappojen
suhde on 0.18, mikä on tyypillinen ulkoruokinnassa olevan naudanlihan
ulkofileelle ja parempi kuin naudanliha fileen arvo on yleensä (n. 0.1)"


Linkkejä:
Marmoroitumisesta lisää tietoa
Mitä on pihviliha?
ERINOMAINEN LIHAOPAS